Om kroen

Vejfarendes og landsbyens

mødested

gennem hundreder af år

 

Kroen

som samlingssted

Siden 1772 har Vester Skerninge Kro været samlingssted for landsbybeboere og de mange, der kom forbi på hovedvejen. Her har hine tiders gamle kromænd hygget om deres gæster med god mad og drikke.

På kroen kunne vejfarende opstalde deres heste, og finde ly for natten – og et solidt og velsmagende traktement på kroen. Og her holdt bønderne deres store fester eller mødtes for at drøfte tidens aktuelle problemer – både dem, der berørte den store verden og dem af ren lokal interesse.

Du kan her læse mere om Krovej og  kroens historie.

Idag holder biler på pladsen foran kroen, hvor hestene før blev spændt fra vogn og fik vand, og den gamle stald er forvandlet til en smuk krosal med plads til selskaber, møder og kulturarrangementer, der tiltrækker både lokale og godtfolk langvejs fra.

Og kroens gæster har stadig mulighed for at blive lidt længere, se Bo på kroen

Det gode

værtsskab

Krostuerne, køkken og værelser er nænsomt gennemrenoveret af Mogens og Audrey Fenne-Frederiksen, der købte Vester Skerninge Kro i 2005, og med renoveringen gav de smukke rammer nyt liv.

Idag har Susanne Christensen overtaget kroen, og i 2017 blev krosalen tilføjet og renoveret efter alle kunstens (og Fredningsstyrelsens) regler.

Fynsk frokost på Vester Skerninge Kro
Kroophold på Fyn - Vester Skerninge Kro.

Lidt om

susanne

Restaurationserfaring rundt om i Danmark med rødder i den fynske muld

Susanne startede sit arbejdsliv på Ejby Købmandsgaard, hvor hun blev udlært på gammeldags facon med at male kaffe, bære vare ud til bilen, bringe varer til folks hjem mm. Da hun sagtens kunne mærke, at det var betjening hun ville have med at gøre, skulle tjenerjobbet også afprøves. Det blev gjort på Vissenbjerg Storkro og kærligheden til restautionsbranchen var skabt. Var så heldig at få læreplads på Marie Louise i Odense, hvor køkkenet dengang blev drevet af den dygtige kok Michel Michaud.

De næste par år var basen Fyn og Susanne arbejdede som tjener, bl.a. på Falsled kro og Rudolf Mathis i Kerteminde inden Sjælland kaldte.

På Sjælland arbejdede Susanne på Mikkelgaarden i Hørsholm i knap 4 år som restaurantchef, inden hun med partner valgte at overtage forpagtningen af Den Røde Cottage i Klampenborg, som de drev med stor succes frem til 2009.

Da Susanne fik datteren Juliane, kaldte de hjemlige egne, og hun besluttede at drage vestpå igen. Her forelskede hun sig i Sydfyn og i Vester Skerninge Kro i 2009, som hun driver med mottoet: “Vester Skerninge Kro – hygge og ro”.

Stemning og oplevelser

Velkommen

til Vester Skerninge Kro